Нобелистът д-р Питър Дохърти, който е имунолог, предупреди да внимаваме с

...
Нобелистът д-р Питър Дохърти, който е имунолог, предупреди да внимаваме с
Коментари Харесай

Експерт посъветва да внимаваме с кутиите за готова храна

 Нобелистът доктор Питър Дохърти, който е имунолог, предизвести да внимаваме с опаковките на храната, която внасяме в домовете си през пандемията от Ковид-19, заяви австралийският в. " Дейли мейл ".

Макар и опаковките са не са подобен проблем като да стоиш до човек, който кашля и киха, " коства си да се замислим за допустима болест, когато хващаме кутията с пица или пластмасова опаковка ", сподели проф. Дохърти, който преподава в университета в Мелбърн.  

Коронавирусът обитава върху картон и хартия до 24 часа, а върху пластмаса - до девет дни.nНай-добрият метод към картонените опаковки е да сме деликатни, поучава проф. Дохърти.Добре е, когато храната се извади, кутията да се изхвърли веднага и ръцете да се измият. 

Що се отнася до пластмасовите опаковки, проф. Дохърти препоръчва храната да се реалокира в лична кутия и още веднъж ръцете да се измият. Възможно е също кутиите да бъдат напръскани с децинфекциращ спрей.

Според Тимъти Нюсъм от университета в Сидни през пандемията е разумно плодовете и зеленчуците да се мият със сапун.

" Трябва да помним, че всяка повърхнина е евентуално инфектирана ", изясни Тимъти Нюсъм. 

Според професор Дохърти е добре маските да се отпускат под брадичката, в случай че човек е навън. Той има и различен аргумент, с изключение на да подишаме чист въздух - маските елементарно се навлажняват и това усилва риска от заразяване.

Питър Дохърти печели Нобелова премия за медицина или физиология през 1996 година за описването на механизма, с който левкоцитите откриват и унищожават кафези, инфектирани с вируси.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР